Telefoonnummer

06-48270937

E-mail

info@medisch-pedicure-iris.nl

Openingstijden

Woensdag: 10:00 - 17:00

Nagelreparaties

Is er een hoekje uit uw nagel? Of zit er een scheurtje in? Met acryl of Nagelmasse wordt er een reparatie gedaan waardoor uw nagel weer mooi egaal wordt. En bij ingroeiende nagels kan acryl worden aangebracht waardoor deze als het ware ophoog trekt. Eventueel in combinatie met een nagelbeugel.

Nagelbeugel

Last van een ingroeiende nagel? Dan is een nagelbeugel de oplossing! De nagel word op deze manier gereguleerd en uiteindelijk gaat deze weer recht groeien. De beugels worden vastgezet met acryl. Welke beugel er bij u word gebruikt hangt af van de vorm van uw nagels. Ik werk met de Onyclip, de Spange van Bernd Stolz of een veertje.
– Onyclip, gemaakt van verenstaal en omtrokken met een speciale kunststof in de kleuren wit en beige. Word op maat van de nagel gemaakt en naar de kromming van de nagel gebogen. Deze strip wordt bevestigd op uw nagel met speciale secondelijm en daaroverheen komt een laagje acryl.
– B/S Spange, gemaakt van kunststof. Deze strip word op maat gemaakt van uw nagel en op uw nagel bevestigd met speciale secondelijm en daaroverheen komt een laagje acryl.
– Veertje, dit is een soort ijzerdraadje welke zich vormt naar de kromming van uw nagel. Met behulp van acryl wordt deze beugel vast gezet op uw nagel.

Vilt

Hierbij worden drukplaatsen tijdelijk (1 à 2 weken) drukvrij gelegd met behulp van vilt. Dit kunnen drukplekken zijn door likdoorns, ingroeiende nagels maar ook een hallux valgus of een hielspoor kan goed drukvrij gelegd worden. Vilt kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool.

Orthese

Drukplaatsen worden definitief drukvrij gelegd met behulp van een op maat gemaakte siliconen orthese. Een orthese is een hulpmiddel om tenen, drukplekken of wrijvingsplaatsen te ontlasten en drukvrij te leggen, en ter preventie van teenstandafwijkingen.
Hierdoor kan een wondje, likdoorn, gekromde teen geen verdere pijn en schade veroorzaken en mede met eventueel ander schoeisel geheel verdwijnen.

Bij de anti-druktechniek, de orthesiologie, de nagelreparatie- en de nagelregulatietechniek volgt er een controle na 1 week. Om te kijken of alles nog goed zit, u er geen last van heeft en of er eventueel iets moet worden aangepast. Ook is het belangrijk dat u bij deze specialisaties alle adviezen opvolgt. Dit i.v.m. uw veiligheid en/of gezondheid. Deze adviezen worden zorgvuldig door mij toegelicht en u krijgt na de eerste behandeling een folder mee waar alle adviezen instaan zodat u deze nog eens rustig kunt nalezen.

You can't copy content of this page