Telefoonnummer

06-48270937

E-mail

info@medisch-pedicure-iris.nl

Openingstijden

Woensdag: 10:00 - 17:00

Pedicure

Deze behandeling duurt ongeveer 40 minuten en bestaat uit:
• desinfecteren van de voeten
• knippen van de nagels, als deze te dik zijn om te knippen worden deze eerst dunner gemaakt en dan geknipt
• nagelomgeving reinigen
• eelt, likdoorns, kloven, ingroeiende nagels of hypertrofische nagels behandelen indien aanwezig
• eelt e.d. en nagels afwerken
• nagelomgeving nog een keer reinigen
• nogmaals desinfecteren
• incrèmen van de voeten

Bij elke nieuwe klant worden na afloop van de eerste behandeling een paar persoonlijke gegevens opgeschreven.

Pedicure deelbehandeling

Heeft u maar èèn specifieke klacht die behandeld moet worden? Dat kan! Kies daarom voor deze deelbehandeling. Deze behandeling duurt maximaal 15 minuten.

U kunt kiezen uit de volgende onderdelen:
– Verwijderen en behandelen van 1 likdoorn
– Ingroeiende teennagel behandelen
– Schimmelnagel behandelen

Wellness pedicure

Bent u iemand die een medisch pedicure nodig heeft, maar mist u toch soms dat stukje extra wellness tijdens de behandeling? Kunt u ook nooit kiezen tussen een wellness behandeling of een medische behandeling? Dan heb ik nu de oplossing voor u! Tijdens deze wellness pedicure behandeling krijgt u dezelfde (medische) behandeling als hierboven beschreven zoals u van mij gewend bent, maar dan met net dat beetje extra… Uw voeten worden heerlijk verwend voorafgaand met een voetenbadje en achteraf met een heerlijke scrub en uitgebreide voetmassage!!

Voetreflexzônemassage

Wat is voetreflexzônemassage nou precies?
De verschillende organen, zenuwen en klieren in het menselijk lichaam zijn verbonden met bepaalde reflexzones op de voeten, op de voetzolen, tenen en enkels. Voetreflexzônemassage naar de methode van Dr. Fitzgerald is een veilige en doeltreffende massage die de doorstroming van de energie in het lichaam bevorderd en helpt bij het uitscheiden van afvalstoffen. Met deze geneeskrachtige methode wordt het lichaam aangezet tot zelfherstel, waardoor de levensprocessen weer in balans gebracht worden.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
Wanneer u voor het eerst komt neem ik een anamnese bij u af en stel ik een behandelplan op. Daarom duurt de eerste behandeling iets langer als normaal, ongeveer een uur en daarna ongeveer 3 kwartier. Bij de volgende keren zal ik naar uw ervaring vragen. Aan de hand van uw ervaring kan het behandelplan worden aangepast. Hoe vaak de behandeling plaats vindt is bij iedereen anders. Dit hangt af van uw eigen balans, de klachten en de reden waarom u deze massage laat doen. Tijdens het opstellen van het behandelplan word dit met u besproken. Tijdens de behandeling kan duidelijk worden in welke gebieden het evenwicht verstoord is. De plaats waar dit gebeurd geeft aan welk lichaamsdeel uit balans is. Door de plekken intensiever te behandelen, wordt het evenwicht in het daarmee overeenkomende orgaan of lichaamsdeel hersteld. Beide voeten worden altijd helemaal behandeld (het lichaam is immers een geheel) daardoor krijgt het lichaam de kans zijn evenwicht te hervinden.

Indicaties
Heel veel mensen hebben profeit van een voetreflexzônemassage en word dan ook door de meeste mensen als zeer prettig ervaren. Indicaties voor een voetreflexzônemassage zijn onder andere:
– Hoofdpijn en migraine
– Maag- en darmklachten
– Longaandoeningen, zoals astma
– Rugklachten
– Hooikoorts
– Verkoudheid en bijholte ontstekingen
– Menstruatie en overgangsklachten

Contra-indicaties
Maar er zijn helaas ook een paar contra-indicaties. Bij de volgende indicaties mag u dus geen voetreflexzônemassage ondergaan:
– Alle vormen van kanker
– Botontkalking
– Koorts
– Ontstekingen in het vaat- en ymfesysteem
– Mensen met een pacemaker
– Trombose
– Bij een zwangerschap met risicofactoren
– Epilepsie*
– Schildklierafwijking*
– Bij Diabetes Mellitus met neuropathie*
– Een herstel periode na een operatie*
– Bij bepaald medicijn gebruik, zoals Prednison of anti-depressiva*

* Deze indicaties zijn relatieve contra-indicaties en daarbij mag u alleen een massage ondergaan na overleg en op eigen risico!

Reacties
Ondanks dat voetreflexzônemassage heel erg goed is voor je gezondheid en je zelfherstel, kunnen er na de behandeling bepaalde reacties ontstaan. Deze reacties zijn helaas niet prettig, maar schadelijk zijn ze niet omdat ze een natuurlijke manier zijn van het lichaam om de afvalstoffen kwijt te raken. Gelukkig zijn deze reacties maar tijdelijk. De volgende reacties kunnen ontstaan:
– Emotioneel worden
– Urine verandering, donkerder of sterkere geur
– Hoofdpijn en misselijkheid
– Meer transpireren
– Dorst
– Slaperig en loom voelen en soms ook koude rillingen
– Lichte verhoging

Zwangerschapsarrangement

Wanneer u zwanger bent hebben uw voeten flink te lijden. U wordt zwaarder en uw voeten moeten dat extra gewicht al die maanden meedragen. Vaak beginnen uw voeten en benen ook wat extra vocht vast te houden. En natuurlijk gaat uw buik groeien en kunt u zelf nauwelijks nog goed uw voeten verzorgen. Gevolg is vaak dat uw voethuid meer eelt vormt en de nagels niet optimaal verzorgd kunnen worden.

Daarom nu bij mij in de praktijk extra aandacht voor de voeten tijdens de zwangerschap.

Wat houdt het arrangement in:
3x een complete pedicure behandeling rond de 4de en 7de maand en na de bevalling. Behandeling is inclusief een heerlijke voetmassage!

Voor meer informatie en/of vragen kunt u altijd even contact met mij opnemen.

Magnesium behandeling

Wat doet magnesium voor ons lichaam?
• Ontspant spieren en bloedvaten
• Versoepelt gewrichten
• Verbetert nachtrust
• Geeft energie en uithoudingsvermogen
• Ondersteunt andere mineralen en vitamines
• Verzacht de huid
• Brengt rust in het zenuwstelsel
• Stuurt gehele stofwisseling aan
• Stimuleert vetverbranding
• Verschoont bloedvaten en voorkomt verkalking
• Versterkt botten en tanden
• Voorkomt bloedstolsels
• Stuurt meer dan 328 lichaamsprocessen

Magnesium is naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van het lichaam. De behoefte aan magnesium is persoonlijk en afhankelijk van vele factoren. Denk hierbij aan het lichaamsgewicht, levensstijl, leeftijd en eventuele klachten. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig. Normaal wordt dit gehaald uit voeding: bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten zoals spinazie zijn voorbeelden van voeding met veel magnesium. Helaas eten we niet altijd voldoende van deze voedingsmiddelen en ontstaat er een tekort aan magnesium in ons lichaam.

Dit tekort kan alsmaar groter worden door bijvoorbeeld ouder worden of verschillende dagelijkse handelingen. Bijvoorbeeld het drinken van koolzuurhoudende frisdranken, koffie, eten van veel suikers, het ervaren van stress of veel sporten. Het tekort aan magnesium wordt vaak aangevuld met voedingssupplementen, maar kan beter worden opgenomen via de huid. Dit is in 2016 via een groot wetenschappelijk onderzoek bewezen. Via de haarzakjes en zweetklieren wordt de lichaamseigen stof magnesium chloride, de werkzame stof in de producten van Permsal, voor minimaal 90% opgenomen door de huid en dringt door tot op celniveau binnen enkele minuten.

Het grote voordeel van de toepassing via de huid ligt in de mogelijkheid om acute problemen lokaal te behandelen. Denk hierbij aan spierkrampen, spierpijnen, rusteloze benen of artrose. Een magnesium tekort kan dus zorgen voor een groot aantal klachten. Ook kun je via deze methode nooit te veel magnesium gebruiken. Wanneer de cellen verzadigd zijn nemen ze simpelweg niets meer op.

Oorsprong
De oorsprong van Permsal komt uit het Permtijdperk. Het mineraal wordt gewonnen uit de voormalige Zechstein zee. Een zee die 250 miljoen jaar geleden is ingedroogd en een unieke zoutlaag heeft achtergelaten. Op diverse plaatsen in Polen, Duitsland en Nederland kan natriumchloride (keukenzout) gewonnen worden uit deze ondergrondse zoutlaag. Er bestaan slechts 10 bronnen ter wereld waar de bron hoofdzakelijk bestaat uit magnesium chloride, waarvan de meest zuivere bron in Groningen, Nederland ligt. Daar wordt de Permsal magnesium gewonnen.

Magnesium bij huidproblemen
Magnesium chloride wordt vaak gebruikt voor het bestrijden van huidklachten. Magnesium heeft een bewezen werking op de verjonging en het herstel van de huid. Bij voetschimmel, eczeem, psoriasis of andere huidklachten kunnen de producten van Permsal verlichting geven. De huid verbeterd zichtbaar, jeuk en schilfers nemen af.

Magnesium bij vermoeidheid en slaapproblemen
Vermoeidheidsklachten kunnen worden veroorzaakt door een magnesium tekort. Magnesium kan verlichting brengen bij ziekten als ME, chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie. Doordat magnesium het lichaam helpt ontspannen en ontstressen, hebben de producten van Permsal een positieve werking op de nachtrust.

Magnesium bij hoofdpijn en migraine
Hoofdpijn en migraine kunnen ontstaan door het samentrekken van de bloedvaten. Magnesium heeft een ontspannende werking op het hoofd en nekspieren. Hierdoor kunnen de producten verlichting geven bij veel gevallen van hoofdpijn.

Magnesium bij spierkrampen, spierpijn of restless legs
Het mineraal calcium spant de spieren aan. Magnesium zorgt juist voor de ontspanning van de spieren. Ook is magnesium verantwoordelijk voor het afdrijven van melkzuren uit onze spieren na inspanning en hierdoor effectief tegen spierkrampen.

Magnesium bij hart- en vaatziekten
Magnesium is zeer belangrijk voor een goede conditie van het hart, de belangrijkste spier in ons lichaam. Hartritmestoornissen en hoge bloeddruk kunnen duiden op een magnesium tekort. De magnesium producten van Permsal voorkomen spierspasmen van de kransslagader en de bloedvaten die tot hartinfarcten en hoge bloeddruk kunnen leiden. Ook voorkomt magnesium het neerslaan van calcium in slagaders, dat tot aderverkalking kan leiden.

Magnesium bij reumatische klachten
Reumatische aandoeningen zoals artrose, artritis en osteoporose kunnen gevolgen zijn van een langdurig magnesium te kort. 60% van het magnesium in een lichaam is opgeslagen in de botten en tanden. Op het moment dat het lichaam niet voldoende magnesium uit voedsel kan halen en niet kan opnemen via de darmen zal het worden onttrokken uit onze botten, tanden en cellen om het te verdelen naar de twee belangrijkste delen van het lichaam: het hart en de hersenen. Daarom is het bij reumatische klachten extra belangrijk om voldoende magnesium binnen te krijgen.

Magnesium bij diabetes (type 2)
Diabetes is een stofwisselingsziekte die een direct verband heeft met magnesium te kort. Magnesium stuurt de gehele stofwisseling aan. Het verhoogt de activiteit van de witte bloedlichaampjes, stimuleert het immuunsysteem en geeft een snellere wondgenezing. Door voldoende magnesium toevoer kunnen niet alleen de gevolgen van diabetes worden verzacht en de bloedsuikerspiegel verbeterd, ook word het risico om diabetes type 2 te ontwikkelen aanzienlijk gereduceerd in combinatie met een aangepast dieet en beweging.

Magnesium bij zwangerschap
Tijdens de zwangerschap neemt de behoefte aan magnesium aanzienlijk toe. Dit is nodig voor de groei van de foetus en de verhoogde nier uitscheiding door de hormonale verandering gedurende de zwangerschap. Klachten kunnen worden verkomen door voldoende magnesium inname, daarom word bijna iedere zwangere vrouw aanbevolen om extra magnesium te nemen.

Magnesium bij mentale klachten
Magnesium staat bekend als het ‘antistress-mineraal’ vanwege de totale ontspanning voor het hele lichaam. Het rustgevende mineraal kan ook verlichting bieden bij meerdere mentale klachten zoals stress, angst, ADHD/ADD, vergeetachtigheid, vroege alzheimer of PDD. Zowel preventief als curatief heeft magnesium zijn werking.

De behandeling

Bestaat uit:
Voetbad met magnesium kristallen
Magnesium kristallen hebben dezelfde snelle werking en effectieve kracht als de magnesium olie. Het is de vaste vorm van magnesium en bestaat enkel uit magnesium chloride en gebonden water. Een puur en natuurlijk product. Permsal magnesium kristallen bevatten de hoogst mogelijke concentratie magnesium, waarmee kwaliteit wordt gegarandeerd.

Voetscrub met magnesium body scrub
Magnesium body scrub bestaat uitsluitend uit mineralen uit de zee. Puur natuur met Keltisch zeezout. Door de reinigende werking van het Keltisch zeezout komt de geneeskrachtige werking van het magnesium nog beter tot zijn recht en worden de 84 mineralen in deze scrub nog beter door de huid opgenomen. Voor een extra snelle opname van het magnesium en tegelijkertijd een heerlijk zachte huid. Met deze scrub verwijder je alle dode huidcellen en creëer je een gezonde, zachte en stralende huid. De magnesium scrub heeft een antibacteriële werking en werkt erg goed tegen voetschimmel. Eveneens helpt het voor een goede doorbloeding.

Voetmassage met magnesium olie
Magnesium olie dankt zijn naam aan de olieachtige structuur, ondanks dat het niet echt een olie is. Het is een verzadigde zoutoplossing in de meest geconcentreerde vorm mogelijk. Elke spray of druppel bevat ongeveer 10 milligram pure magnesium chloride. De olie is volledig puur, zonder toevoegingen. Rechtstreeks uit de Nederlandse bron.

You can't copy content of this page
Open chat
1
Hallo, Kan ik u ergens mee helpen?
-> Vergeet niet duidelijk je naam onder je berichtje te vermelden. Let op!! Wij nemen geen nieuwe klanten meer aan!!