Telefoonnummer

06-48270937

E-mail

info@medisch-pedicure-iris.nl

Openingstijden

Woensdag: 10:00 - 17:00

Paraffine behandeling

Ben jij al bekend met deze behandeling? Zo niet, dan is het hoog tijd om deze behandeling eens te proberen. De behandeling is perfect voor het hydrateren en verzachten van je huid en de warmte die vrijkomt werkt therapeutisch tegen pijnlijke klachten. Ook stimuleert het je doorbloeding en versterkt en verbetert het onderhuidse weefsel.

Wanneer is een paraffine pakking geschikt?
Van een paraffine pakking krijg je hele zachte handen of voeten dus vooral als je even wilt ontspannen is dit heerlijk. Maar een paraffine pakking is vooral goed:
• tegen droge, schrale of ruwe handen of voeten
• bij artritis en reuma
• tegen pijnlijke spieren
• bij winterhanden of voeten
• bij koude voeten

Wat is paraffine?
Paraffine is een was die bij verhitting verandert in een olie. Het wordt gemaakt van gedestilleerd petroleum en is daardoor extreem zuiver. De paraffine bevat dus absoluut geen schadelijke stoffen. Wanneer je je handen of voeten in een bad van deze warme olie dompelt en weer laat afkoelen, vormt de paraffine een afsluitend laagje om de huid. Dit laagje zorgt ervoor dat de doorbloeding wordt gestimuleerd en dat de huid intens wordt gevoed.

Hoe gaat een paraffine pakking in zijn werk?
Als eerst worden je handen of voeten lekker gescrubt, dit is om de dode huidcellen te verwijderen. Ook kunnen hierdoor de werkstoffen van de crème beter door de huid opgenomen worden. De crème word na de scrub ingemasseerd. Dan mag je je handen of voeten in het badje met paraffine dompelen. Je mag ze er 5 keer opnieuw in en uit halen zodat ze volledig bedenkt zijn met paraffine. Je handen of voeten worden in plastic gewikkeld en daarna in een warme handschoen. Zo kan de paraffine zijn werk doen tijdens het inwerken. Je handen of voeten nemen namelijk alle voedingsstoffen op uit de paraffine. Door de warmte gaan de poriën openstaan. Op deze manier kan ook de crème goed intrekken. Daarna word de paraffine verwijderd, door het inwerken is de paraffine afgekoeld en daardoor gestold zodat dit makkelijk eraf te halen is. Het resultaat? Een superzachte huid en mooie, gehydrateerde handen of voeten. Om nog langer van de paraffine pakking na te genieten is het belangrijk om de handen of voeten ook thuis goed te verzorgen met een crème. Op die manier blijven de handen of voeten nog langer zacht aanvoelen.

Deze behandeling is los te boeken of in combinatie met een manicure en/of pedicure.

Manicure & Nagels lakken

Een manicure bestaat uit:

• het vijlen van de nagels
• een uitgebreide verzorging van de nagels en nagelriemen
• het scrubben van de handen
• een massage van de onderarm en handen
• het lakken van de nagels (basislaag, 1 of 2 kleurlagen en een toplaag)

U kunt het lakken van de nagels (basislaag, 1 of 2 kleurlagen en een toplaag) ook als losse behandeling boeken dus zonder een manicure of een pedicure. Ook kunt u er voor kiezen om alleen de nagels van de handen of alleen van de voeten te laten lakken, of van de handen en voeten.

Let op bij het lakken van de teennagels! Neem als het kan slippers mee zodat u erna niet meer in uw schoenen hoeft. Het zou natuurlijk zonde zijn als de nagellak daardoor zou beschadigen.

Gel verwijderen

Gel en gel nagellak verwijderen is helaas niet zo makkelijk. Gel is niet oplosbaar en kan dus niet zomaar met nagellak remover worden verwijderd. Vaak word het op de verkeerde manier verwijderd waardoor de natuurlijke nagels (en vaak de huid er omheen) worden beschadigd. Probeer dit dus alsjeblieft niet zelf thuis, ik verwijder ik het graag voor u.

Als eerst ga ik de nagels korter knippen tot aan waar de natuurlijke nagel begint. Om de gel te verwijderen gebruik ik mijn frees met nattechniek, hiermee vijl ik alleen het bovenste laagje van de gel eraf. Ik gebruik hierbij een speciaal opzet stukje waarbij je niet je nagelriemen en je huid kunt beschadigen. Het laatste laagje gel verwijder ik door deze te laten weken in aceton. Dit breng ik aan op een watje en wikkel ik met aluminium folie rondom de nagel en dit laat ik 10 minuten ongeveer zitten. Vervolgens kan ik het heel makkelijk met een bokkenpootje van de nagel afschrapen zonder de natuurlijke nagel te beschadigen.

You can't copy content of this page
Open chat
1
Hallo, Kan ik u ergens mee helpen?
-> Vergeet niet duidelijk je naam onder je berichtje te vermelden. Let op!! Wij nemen geen nieuwe klanten meer aan!!