Telefoonnummer

06-48270937

E-mail

info@medisch-pedicure-iris.nl

Openingstijden

Woensdag: 10:00 - 17:00

Wenkbrauwen epileren

Wil jij ook net zulke mooie wenkbrauwen als op het voorbeeld hieronder? Laat dan je wenkbrauwen epileren. Dit doe ik met een pincet. Ook mogelijk in combinatie met touw. (Zie hier beneden voor wat je nog meer kunt laten epileren met touw.) Uiteraard luister ik naar uw wensen! De haartjes worden eventueel ook bijgeknipt en getrimd.

Wenkbrauwen verven

Wenkbrauwen zijn erg bepalend voor de gezichtsuitdrukking. Een mooie vorm van de wenkbrauwen zorgt voor een verzorgd uiterlijk. Voor mensen met weinig of dunne wenkbrauwen is verven een uitkomst. Het verven van de wenkbrauwen duurt niet zo lang maar is wel een precies werkje. Uw huid word eerst beschermd met Vaseline. De verf moet altijd ongeveer 5 minuutjes intrekken, soms korter en soms iets langer. Schrik niet als de kleur van de wenkbrauwen net iets te donker is dan u verwacht had, hoe goed je de verf ook verwijderd is. De kleur word altijd iets minder fel na de eerste keer wassen onder de douche. Na het verven adviseren we altijd om de wenkbrauwen ook te laten epileren voor een nog mooier resultaat.

Hoelang blijft de verf precies zitten?
Het duurt ongeveer drie weken voordat kleine haartjes op volle lengte zijn. En het duurt ongeveer 4 weken tot ze gaan uitvallen. Dit betekend dat de ongeverfde haren het na ongeveer 3 weken gaan winnen van de geverfde haren qua aantal. Het duurt ongeveer 5 á 6 weken voordat er helemaal geen geverfde haren meer tussen zitten en het tijd is voor een nieuwe verfbeurt.
Let wel op dit groeiproces kan in de zomer door veel zonlicht sneller gaan, net als bijvoorbeeld door chloorwater. Dit betekend dat in de winter mensen iets langer met een verfbeurt doen. Ook je gezondheid kan een klein verschil maken, in goede gezondheid wisselen haren sneller als in niet goede gezondheid.

Let op! Ga alsjeblieft niet zelf thuis eerst je wenkbrauwen epileren voordat je langskomt om te verven, de verf kan irritaties veroorzaken op de pas geëpileerde huid. Laat dit daarom altijd na het verven doen.

Wenkbrauwen verven met henna

Henna is een prachtige en langdurige methode voor het verven van de wenkbrauwen. Doordat er gewerkt wordt met henna kleurt de huid ook mee. Het resultaat van de behandeling blijft tot 2 weken zichtbaar op de huid en tot 6 weken zichtbaar op de haartjes. Dit werkt dus anders dan met gewone wenkbrauw verf. Hierdoor krijg je een strakkere en donkerdere vorm en heb je eigenlijk geen wenkbrauw make-up meer nodig. Henna heeft als eigenschap dat het zeer goed op de huid pakt. Je poetst het er dus niet even af, als het er eenmaal op zit.

De wenkbrauwen worden met natuurlijke tinten geverfd. De Henna is er in verschillende kleuren. Toch zal elke kleur bij iedereen weer anders uitpakken. Van tevoren word er dus ook goed besproken wat jouw wensen zijn en wat het te verwachten resultaat is.

De volgende zes kleuren zijn beschikbaar:
• Zwart
• Bruin
• Donker blond
• Medium blond
• Donker chestnut
• Medium chestnut
De bruine kleur en de medium blond zijn standaard op voorraad in de salon. Wilt u een andere kleur laat het van de voren even weten dan kan ik deze bestellen.

Voor langer behoudt van de henna wenkbrauwen zijn er een aantal adviezen gedurende de eerste 24-48 uur na de behandeling;
– de wenkbrauwen het liefst zo min mogelijk in contact laten komen met water
– gebruik geen olie houdende producten op of rondom de wenkbrauwen
– gebruik geen peelende producten op of rondom de wenkbrauwen
– Gebruik geen reinigingsproducten op de wenkbrauwen, reinig de wenkbrauwen ook na 48 uur alleen met water
– Wrijf niet over de wenkbrauwen bij het wassen van het gezicht. Dep de wenkbrauwen droog, niet wrijven
– Vermijd zoveel mogelijk de zon en zonnebank.

Wanneer zijn henna wenkbrauwen af te raden?
– Bij een erg vette huid. De henna verdwijnt dan helaas snel van de huid
– Als je al heel donkere en volle wenkbrauwen hebt
– Wanneer je huid geïrriteerd is, of bij wondjes in en rond de wenkbrauwen
– Als je allergisch of gevoelig bent voor haar- en wenkbrauwverf
– Wanneer je ooit een allergische reactie hebt gekregen na het aanbrengen van een henna tatoeage
– Als je na de behandeling van plan bent om heel veel in de zon te gaan
– Als je zwanger bent

You can't copy content of this page