Telefoonnummer

06-48270937

E-mail

info@medisch-pedicure-iris.nl

Openingstijden

Woensdag: 10:00 - 17:00

Hoe vaak moet ik naar een pedicure?
Gemiddeld brengen mensen om de 5-7 weken een bezoek aan de pedicure . Maar dit is geheel afhankelijk van uw situatie. Mensen die veel eelt aanmaken of kloven hebben gaan soms wel om de 3 of 4 weken. Ook als u last heeft van wratten of ingroeiende nagels, gaat u ook meestal vaker naar de pedicure. Heeft u weinig of geen problemen aan uw voeten dan is een bezoek om de 2 maanden voldoende. Het is wel een misverstand dat wanneer u geen problemen heeft aan uw voeten, u ook niet naar de pedicure hoeft. Veel problemen kunnen voorkomen worden bij een regelmatig bezoek aan de pedicure. Zoals bijv. likdoorns, kloven, schimmelnagels en ingroeiende teennagels. Een pedicure kan tijdig problemen herkennen en voorkomen. Zeker bij het ouder worden is het zo dat een regelmatig bezoek aan de pedicure er voor kan zorgen dat u de kans op huid en nagelproblemen voorkomt of aanzienlijk verkleint.

Moet ik m’n voeten wassen voordat ik naar de pedicure ga?
Nee, liever niet zelfs! Het eelt word namelijk week na het wassen en daarom is het juist lastiger voor een pedicure om het eelt te verwijderen. Ook werken alle pedicures met alcohol dus u hoeft zich geen zorgen te maken 😉

Waar moet ik op letten bij het kopen van nieuwe schoenen?
U kunt het best ’s middags uw schoenen gaan kopen. Uw voeten gaan aan het einde van de dag namelijk meer opzetten. Dit kan zelfs een hele maat verschillen. Wanneer u pas ’s middags uw schoenen past en koopt weet u daardoor zeker dat u geen kleine schoenen koopt. Wanneer u de schoenen past moet u de schoenen aan beide voeten passen. Uw voeten verschillen namelijk onderling in lengte, breedte en dikte. Ook moet u er rekening mee houden dan maten kunnen verschillen per merk. Kies een schoenenwinkel uit waar ze u vakkundig kunnen adviseren. Neem eventueel uw orthese mee en houd rekening met uw voettype.

Wat kan ik doen tegen wintertenen/voeten en/of winterhanden?
Wintertenen (ook wel wintervoeten genoemd) en winterhanden ontstaan doordat de voeten of handen te lang aan kou zijn blootgesteld. Dit probleem zal zich sneller voordoen wanneer er sprake is van een slechte doorbloeding van de haarvaatjes in de huid. Mensen met wintertenen of handen hebben last van rode en gezwollen plekken die met name bij kou erg pijnlijk kunnen zijn. Wanneer u last heeft van wintertenen of handen kunt u het beste:
• Blootstelling aan kou vermijden (zeker wanneer u hiervoor gevoelig bent!)
• Geen hete kruiken of andere warmtebronnen gebruiken zoals een elektrische deken
• Afwisselend koude en warme voetbaden nemen
• Een paraffine pakking nemen in de salon
• Warme wollen of katoenen sokken dragen
• Een crème gebruiken die de doorbloeding van de huid bevorderd

Wat kan ik doen tegen de (onaangenaame) geur van mijn voeten?
‘Zweetvoeten’ oftewel voeten die vies ruiken worden veroorzaakt door de afvalstoffen van de bacteriën in uw zweet. Door producten te gebruiken die het zweten tegen gaan kunt u snel van uw zweetvoeten afkomen. Daarnaast helpen de volgende tips ook:
• Verwissel regelmatig (minimaal eenmaal per dag) uw sokken
• Maak uw voeten iedere dag erg goed schoon. Ook tussen uw tenen! En droog deze ook goed af
• Draag, wanneer het klimaat dat toelaat, zoveel mogelijk open schoenen
• Wissel ook per dag uw schoenen, leer houdt namelijk 48 uur het vocht vast.

Klopt het dat het dragen van hoge hakken slecht is voor je voeten?
Ja, wanneer u veel op hoge hakken loopt is dit slecht voor niet alleen uw voeten, maar ook voor uw knieën en uw rug! Daarnaast kan dit leiden tot een verkorte achillespees waardoor de bewegingsvrijheid van uw voet minder wordt. En dit kan weer leiden tot pijn bij het sporten of zelfs bij gewoon lopen! We raden u daarom aan om niet meerdere dagen achter elkaar schoenen met hoge hakken te dragen, maar dit regelmatig af te wisselen met ‘platte’ schoenen.

Waar moet ik op letten als ik Diabetes en/of reuma heb?
• Inspecteer dagelijks de voeten, ook aan de onderkant. Let op verkleuringen, wondjes of kloofjes tussen de tenen of andere veranderingen.
• Draag het liefst wollen of katoenen sokken zonder naden en/of stiksels. De sokken moeten goed passen en mogen niet te strak of te los zitten.
• Loop liever niet op blote voeten en anders zo weinig mogelijk. Loop het liefst altijd op goede slippers of schoenen.
• Controleer elke dag uw schoenen voordat u ze aantrekt. Voel altijd met de hand in de schoen. Let op oneffenheden en steentjes e.d.
• Neem bij alle bijzonderheden/veranderingen contact op met uw pedicure en/of huisarts.

Hoe herken ik een schimmelnagel, wat kan ik er aan doen en wat kan de pedicure doen?
Naar schatting heeft meer dan een kwart van de Nederlanders een schimmelinfectie aan de teennagels. Met name ouderen, mensen met diabetes mellitus (suikerziekte) of een lage weerstand lopen een verhoogde kans op het krijgen van schimmelnagels (ook wel ‘mycosenagels’ en in de volksmond ‘kalknagels’ genoemd). Schimmels leven het beste in een vochtig klimaat en zijn erg besmettelijk. Verkeerd groeiende of beschadigde teennagels van warme, vochtige voeten zijn extra gevoelig voor schimmelinfecties.

Zo kunt u een schimmelnagel herkennen:
• de nagel verdikt of verhardt
• de nagel wordt bobbelig
• de nagel brokkelt af
• de nagel verkleurt (van roze naar wit of geel naar donkergeel/bruin)
• de nagel kan loslaten (geleidelijk aan of meteen)
• het gebied rondom de nagel kan pijn doen of jeuken

Wat kunt u zelf doen?
Het oplopen van een schimmelinfectie aan de teennagels is in veel gevallen te voorkomen, door het nemen van een aantal simpele maatregelen:
• Was uw voeten dagelijks
• Droog uw voeten goed af, vooral tussen de tenen
• Draag sokken van absorberend, natuurlijk materiaal als wol of katoen.
• Vermijd zoveel mogelijk het dragen van synthetische kousen of panty’s
• Trek elke dag schone sokken aan
• Draag zoveel mogelijk open schoenen, als het klimaat het toelaat
• Kies het liefst voor schoenen van echt leer
• Wissel regelmatig van schoenen, draag schoenen niet te lang achter elkaar
• Draag altijd slippers in openbare ruimtes als kleedkamers, douches,zwembaden of sauna’s

Behandeling door de pedicure
De pedicure freest onder andere de verdikte nagels dunner. Maar dat alleen is niet genoeg. U zult ook schimmeldodende middelen moeten gebruiken. Dit in de vorm van medicijnen via de huisarts of druppels, of zalf via de drogist. Voor een goed herstel zijn meerdere bezoeken nodig, het vergt veel tijd en geduld. Het uiteindelijke resultaat van de behandeling volstaat met het consequent volhouden ervan.

Waar moet ik op letten bij het kopen van sportschoen en hoevaak moet ik deze vernieuwen?
Dit is erg afhankelijk van wat voor sport u uitoefent.
• Bij sporten waarbij u veel korte maar heftige bewegingen maakt (bijvoorbeeld aerobics of streetdance) is het van belang dat de schoen een goede schokopvang heeft. Daarnaast moet de schoen bij de tenen genoeg ruimte geven om de tenen goed te bewegen zonder dat de nagels en de tenen de schoen steeds raken.
• Bij groepssporten waarbij je veel rent en springt (zoals basketbal en handbal), is enkel-ondersteuning heel belangrijk. Zorg dan voor een schoen die tot boven de enkel komt.
• Daarnaast zijn er nog veel sporten die echt een eigen schoen hebben, zoals wandelschoenen, wielrenschoenen, etc. Zorg ervoor dat u deze schoenen bij een specialist koopt. Hij kan u het goede advies geven.
Als u een goede schoen heeft gevonden hoe vaak moet je deze dan vernieuwen? Specialisten zeggen dat je dit 1 keer per jaar moet doen. Het schok-opvangende gedeelte van de schoenen werkt dan niet meer genoeg om uw knieën te ontlasten.

Ik wil heel graag lange afstandswandelingen gaan lopen heeft u misschien tips voor mij?
1 Luister goed naar je lichaam en met name naar je voeten. Eet en drink op tijd.
2 Loop je eigen tempo.
3 Indien je gaat rusten blijf dan niet te lang op de rustplaats. Je spieren verstijven en het wordt steeds ietsje moeilijker om weer op gang te komen. Te lang zitten in een omgeving waar je snel afkoelt is niet het meest ideale.
4 Als je gebruik maakt van een rustplaats en je hebt niet echt last van je voeten: laat je schoenen aan!!! (tenzij je van sokken wilt wisselen natuurlijk). De benen/kuiten schudden als je toch ligt geeft een lekker gevoel. Blijf in beweging, rek die spieren.
5 Neem onderweg geen voetbad. Je voeten worden alleen maar weker en blaren kunnen dan heel gemakkelijk ontstaan. Neem liever ‘s avonds thuis een lekker voetbad.
6 Neem een paar slippers mee of leg die ergens neer zodat je deze iedere dag na binnenkomst kunt aantrekken. Je voeten zijn gezwollen van de inspanning/belasting en na het behalen van de finish is het heerlijk om op slippers te lopen. Ook in de trein of op de fiets is dit erg lekker.
7 Loop elke dag met schone sokken. Dit lijkt heel logisch maar het is zelfs heel belangrijk. Na een dag wandelen verlies je veel vocht via je voeten. Als het vocht opdroogt maakt het de sok stugger en harder waardoor de kans op blaren toeneemt.
8 Tape op tijd.

Moet je eerst je wenkbrauwen verven en dan epileren of andersom?
Het is het beste om eerst je wenkbrauwen te verven en dan pas te epileren. Doe je dit andersom dan kan de verf irritaties veroorzaken op de pas geëpileerde huid.

Hoelang blijft wenkbrauwverf zitten?
Ongeveer 3 tot 4 weken. En het duurt 5 a 6 weken totdat er helemaal geen geverfde haar meer over is, en het tijd is voor een nieuwe verfbeurt.

You can't copy content of this page