Telefoonnummer

06-48270937

E-mail

info@medisch-pedicure-iris.nl

Openingstijden

Woensdag: 10:00 - 17:00

“Voor contactberoepen is het advies dat zowel de dienstverlener als de cliënt een mondkapje dragen.” Dat zei Mark Rutte op woensdag 30 september in het Kamerdebat na een Kamerbrede oproep. Het gaat om
een ‘dringend advies’ dat per direct geldt.

In de huidige Covid-19 protocollen van ProVoet staat hierover het volgende:
Vanaf heden adviseren wij om de cliënt ten allen tijde een mondmasker te laten dragen.
In eerste instantie adviseren wij om de verantwoordelijkheid tot het meebrengen van een mondmasker bij de cliënt zélf neer te leggen. Cliënten hoeven niet het type IIR te dragen en daarbij is er nog steeds sprake van schaarste en hoge inkoopprijzen.

Voor meer informatie:
https://mijn.provoet.nl/corona-crisis/advies-laat-client-een-mondmasker-dragen

Registratieplicht voor pedicures na persconferentie
Maandagavond 28 september hielden Mark Rutte en Hugo de Jonge een nieuwe persconferentie en kondigden landelijke en regionale maatregelen aan. Vanaf dinsdagavond 18.00 uur zijn ook contactberoepen voor tenminste drie weken verplicht om cliënten te registreren, zodat de GGD bron- en contactonderzoek kan doen als er sprake is van besmetting.

Pedicures en medisch pedicures werken (meestal) op afspraak en zijn zodoende op de hoogte van de cliëntgegevens en behandeltijdstippen. Echter hebben cliënten tot op heden nooit expliciet toestemming gegeven om de persoonsgegevens aan de GGD door te geven in het geval van bron- en contactonderzoek. Privacybescherming blijft, ondanks covid-19, een belangrijk aandachtspunt. Daarom wordt er nu genbruik gemaakt van het ProVoet registratieformulier. Deze word na de behandeling ingevuld en ondertekend.

Voor meer informatie:
https://mijn.provoet.nl/corona-crisis/registratieplicht-voor-pedicures-na-persconferentie

Aanbevolen artikelen

You can't copy content of this page