Telefoonnummer

06-48270937

E-mail

info@medisch-pedicure-iris.nl

Openingstijden

Ma/Di/Woe 9 - 18 & Do/Vrij 12 - 21

Paraffine behandeling

Ben jij al bekend met deze behandeling? Zo niet, dan is het hoog tijd om deze behandeling eens te proberen. De behandeling is perfect voor het hydrateren en verzachten van je huid en de warmte die vrijkomt werkt therapeutisch tegen pijnlijke klachten. Ook stimuleert het je doorbloeding en versterkt en verbetert het onderhuidse weefsel.

Wanneer is een paraffine pakking geschikt?
Van een paraffine pakking krijg je hele zachte handen of voeten dus vooral als je even wilt ontspannen is dit heerlijk. Maar een paraffine pakking is vooral goed:
• tegen droge, schrale of ruwe handen of voeten
• bij artritis en reuma
• tegen pijnlijke spieren
• bij winterhanden of voeten
• bij koude voeten

Wat is paraffine?
Paraffine is een was die bij verhitting verandert in een olie. Het wordt gemaakt van gedestilleerd petroleum en is daardoor extreem zuiver. De paraffine bevat dus absoluut geen schadelijke stoffen. Wanneer je je handen of voeten in een bad van deze warme olie dompelt en weer laat afkoelen, vormt de paraffine een afsluitend laagje om de huid. Dit laagje zorgt ervoor dat de doorbloeding wordt gestimuleerd en dat de huid intens wordt gevoed.

Hoe gaat een paraffine pakking in zijn werk?
Als eerst worden je handen of voeten lekker gescrubt, dit is om de dode huidcellen te verwijderen. Ook kunnen hierdoor de werkstoffen van de crème beter door de huid opgenomen worden. De crème word na de scrub ingemasseerd. Dan mag je je handen of voeten in het badje met paraffine dompelen. Je mag ze er 5 keer opnieuw in en uit halen zodat ze volledig bedenkt zijn met paraffine. Je handen of voeten worden in plastic gewikkeld en daarna in een warme handschoen. Zo kan de paraffine zijn werk doen tijdens het inwerken. Je handen of voeten nemen namelijk alle voedingsstoffen op uit de paraffine. Door de warmte gaan de poriën openstaan. Op deze manier kan ook de crème goed intrekken. Daarna word de paraffine verwijderd, door het inwerken is de paraffine afgekoeld en daardoor gestold zodat dit makkelijk eraf te halen is. Het resultaat? Een superzachte huid en mooie, gehydrateerde handen of voeten. Om nog langer van de paraffine pakking na te genieten is het belangrijk om de handen of voeten ook thuis goed te verzorgen met een crème. Op die manier blijven de handen of voeten nog langer zacht aanvoelen.

Deze behandeling is los te boeken of in combinatie met een manicure en/of pedicure.

Manicure & Nagels lakken

Een manicure bestaat uit:

• het vijlen van de nagels
• een uitgebreide verzorging van de nagels en nagelriemen
• het scrubben van de handen
• een massage van de onderarm en handen
• het lakken van de nagels (basislaag, 1 of 2 kleurlagen en een toplaag)

U kunt het lakken van de nagels (basislaag, 1 of 2 kleurlagen en een toplaag) ook als losse behandeling boeken dus zonder een manicure of een pedicure. Ook kunt u er voor kiezen om alleen de nagels van de handen of alleen van de voeten te laten lakken, of van de handen en voeten.

Let op bij het lakken van de teennagels! Neem als het kan slippers mee zodat u erna niet meer in uw schoenen hoeft. Het zou natuurlijk zonde zijn als de nagellak daardoor zou beschadigen.

Wenkbrauwen epileren

Wil jij ook net zulke mooie wenkbrauwen als op het voorbeeld hieronder? Laat dan je wenkbrauwen epileren. Dit doe ik met een pincet. Ook mogelijk in combinatie met touw. (Zie hier beneden voor wat je nog meer kunt laten epileren met touw.) Uiteraard luister ik naar uw wensen! De haartjes worden eventueel ook bijgeknipt en getrimd.

Epileren met touw

• Wenkbrauwen (dit kan ook met pincet, zie hierboven)
• Bovenlip
• Bovenlip en kin
• Bovenlip, kin en wangen
• Hele gezicht

Wenkbrauwen verven

Wenkbrauwen zijn erg bepalend voor de gezichtsuitdrukking. Een mooie vorm van de wenkbrauwen zorgt voor een verzorgd uiterlijk. Voor mensen met weinig of dunne wenkbrauwen is verven een uitkomst. Het verven van de wenkbrauwen duurt niet zo lang maar is wel een precies werkje. Uw huid word eerst beschermd met Vaseline. De verf moet altijd ongeveer 5 minuutjes intrekken, soms korter en soms iets langer. Schrik niet als de kleur van de wenkbrauwen net iets te donker is dan u verwacht had, hoe goed je de verf ook verwijderd is. De kleur word altijd iets minder fel na de eerste keer wassen onder de douche. Na het verven adviseren we altijd om de wenkbrauwen ook te laten epileren voor een nog mooier resultaat.

Hoelang blijft de verf precies zitten?
Het duurt ongeveer drie weken voordat kleine haartjes op volle lengte zijn. En het duurt ongeveer 4 weken tot ze gaan uitvallen. Dit betekend dat de ongeverfde haren het na ongeveer 3 weken gaan winnen van de geverfde haren qua aantal. Het duurt ongeveer 5 á 6 weken voordat er helemaal geen geverfde haren meer tussen zitten en het tijd is voor een nieuwe verfbeurt.
Let wel op dit groeiproces kan in de zomer door veel zonlicht sneller gaan, net als bijvoorbeeld door chloorwater. Dit betekend dat in de winter mensen iets langer met een verfbeurt doen. Ook je gezondheid kan een klein verschil maken, in goede gezondheid wisselen haren sneller als in niet goede gezondheid.

Let op! Ga alsjeblieft niet zelf thuis eerst je wenkbrauwen epileren voordat je langskomt om te verven, de verf kan irritaties veroorzaken op de pas geëpileerde huid. Laat dit daarom altijd na het verven doen.

You can't copy content of this page
Open chat
1
Hallo, Kan ik u ergens mee helpen?
-> Vergeet niet duidelijk je naam onder je berichtje te vermelden ;)